Projekt LIVESEEDING

LIVESEEDING projekt doprinosi prijelazu na ekološki prihvatljive, klimatski neutralne, zdrave i pravedne prehrambene sustave daljnjim razvojem kultivara prilagođenih za ekološki uzgoj, novih modela upravljanja koji povezuju uzgajivače s akterima u lancu vrijednosti i građane s lokalno proizvedenom hranom te razvojem svijesti o važnosti biološke raznolikosti za našu hranu i zdravlje.

Cilj LIVESEEDING projekta je ubrzati razvoj ekološke poljoprivrede i prijelaz na održive prehrambene sustave poticanjem ekološkog uzgoja bilja, testiranja kultivara i proizvodnje sjemena što rezultira poboljšanom dostupnošću snažnog organskog sjemena otpornih i stabilnih kultivara pogodnih za organsku proizvodnju velikog broja usjeva. Cilju projekta se nastoji doprinijeti i jačanjem sektora ekološkog sjemenarstva uzimajući u obzir brzorastuću potražnju te zahtjevima i potrebama tržišta.

LIVESEEDING je projekt u sklopu Horizon 2021 programskog okvira koji okuplja 37 partnerskih institucija iz čak 16 europskih zemalja uključujući ekološke i javne istraživačke institute koji imaju dokazane kompetencije u uzgoju i umnažanju sjemena, društvenoj ekonomiji i savjetovanju, zatim urede za ispitivanje sorata, privatne uzgajivače i sjemenarske tvrtke te udruženja ekoloških proizvođača. Projekt će trajati 4 godine, a s provođenjem će započeti 2022. godine.

Loading...