Projekt NOVAFERT

NOVAFERT projekt ima za cilj demonstrirati tehničku, ekonomsku i ekološku izvedivost i sigurnu upotrebu širokog portfelja alternativnih proizvoda za gnojidbu koji sadrže obnovljene hranjive tvari iz različitih tokova otpada, s ciljem olakšavanja zamjene sintetičkih i mineralnih gnojiva, čime se smanjuje utjecaji na okoliš i vanjska ovisnost o nutrijentima u poljoprivredi u reprezentativnim zemljama istočne, zapadne, sjeverne, južne i srednje Europe.

Projekt će usmjeriti proizvodnju i primjenu alternativnih proizvoda za gnojidbu u skladu s najboljim ekološkim svojstvima. Regionalni pristup, koji pokriva 7 regija EU-a i različite vrste sekundarnih sirovina, također će podržati razvoj održivih lokalnih lanaca vrijednosti koji koriste alternativne proizvode za gnojidbu. Tim će se strategijama pomoći u poboljšanju uporabe alternativnih gnojidbenih proizvoda i dugoročno doprinijeti davanju preporuka o smjernicama za Zajedničku poljoprivrednu politiku.

NOVAFERT je projekt u sklopu Horizon 2021 programskog okvira koji okuplja ukupno 9 partnera iz 6 zemalja EU-a. Projekt će trajati 3 godine, a započet će 2022. godine.

Web stranica projekta dostupna je na sljedećoj poveznici:
https://www.novafert.eu/
Prijava na newsletter:
https://vz381awauh.preview.infomaniak.website/subscribe-to-our-newsletter/

Loading...