Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu u 2023. godini

U tijeku je 8. natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika. Cilj natječaja je promovirati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati inovativne, održive i tržišno orijentirane djelatnosti kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.
Natječaj je otvoren za mlade poljoprivrednike/ce, državljane Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a, imaju do 40 godina života te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima ili operativnim konceptima koji su završeni ili u provedbi tijekom 2021. i 2022. godine.
Vrijedne nagrade osigurane su za pobjednike i sve sudionike natječaja. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca osvojit će nagradu od 3500 eura, drugoplasirani će dobiti 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca ugostit će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu.
Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2023., a pravila natječaja dostupna su na poveznici.
Sve bitne informacije pratite na našoj web stranici e-OPG!
Loading...