Međunarodni projektni sastanak projekta CAPTIVATE
Od 14. do 15. lipnja 2022. održan je drugi međunarodni projektni sastanak u sklopu projekta CAPTIVATE na Agroinstitutu u Nitri u Slovačkoj. Na sastanku su sudjelovali partneri iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske.

CAPTIVATE projekt, financiran u sklopu Erasmus + programa, za cilj ima razviti sustav procjene i osposobljavanja poljoprivrednika s ciljem boljeg povezivanja inovativnih, učinkovitih i održivih praksi poljoprivrednog gospodarenja s propisima i zahtjevima nove Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP). Kako bi se postignulo bolje razumijevanje uvjeta, propisa i eko-shema te učinkovitija i odgovornija implementacija održivih mjera, ovaj projekt nastoji poljoprivrednicima osigurati prijenos praktičnog znanja pomoću savjetodavnih usluga, demonstracijskih događaja na poljoprivrednim gospodarstvima i foruma. Neke od aktivnosti koje će biti provedene u sklopu projekta su: izrada ZPP baze znanja o ekološkoj praksi, izrada alata za procjenu ekoloških poljoprivrednih gospodarstava, izrada digitalne platforme, izobrazba iz područja zelene poljoprivrede i izrada priručnika.

Više o temama vezanima uz projekt, primjerice o uvjetima višestruke sukladnosti u sklopu ZPP-a, možete pročitati u člancima objavljenima na web stranici IPS Konzaltinga.

Detaljnije informacije o CAPTIVATE projektu možete pročitati na web stranici projekta na sljedećoj poveznici: CAPTIVATE.

Loading...