Objavljen natječaj u sektoru vina za intervenciju 58. 1. b. 01. – INVWINE – Ulaganja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. za intervenciju 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja.

Prihvatljivi korisnici su poduzeća u sektoru vina, uključujući vinarije ili fizičke i pravne osobe upisane u Vinogradarski registar, proizvođače vina, udruženja proizvođača vina te sektorske organizacije.

Prihvatljivi troškovi su:

  • Ulaganja u objekte za proizvodnju, čuvanje, skladištenje i prodaju vina te kontrolu kvalitete
  • kupnja novih strojeva i opreme za preradu grožđa te skladištenje vina
  • obnova/modernizacija/opremanje infrastrukture objekta za prodaju i prezentaciju
    vina
  • opremanja laboratorija za kontrolu kvalitete proizvoda od grožđa i vina
  • opći troškovi vezani za studije izvedivosti, pripremu projektne dokumentacije, elaborat zaštite okoliša te naknade za arhitekte i inženjere

Minimalni iznos potpore po projektu iznosi 5.000 EUR, a maksimalni 1.500.000 EUR.

Intenzitet potpore iznosi 50 % za mikro, mala i srednja poduzeća, 25 % za poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura, te 24 % za poduzeća sa 750 i više zaposlenih ili prometom od 200 milijuna eura i više.

Broj projekata po korisniku nije ograničen, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 22. siječnja 2024. do 1. ožujka 2024.

Više informacija o ovom Natječaju pronađite na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Saznajte koje su agro intervencije za Vas pomoću EU Kalkulatora.

Loading...