Objavljen natječaj za intervenciju 77. 01. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete

Objavljen je Natječaj za provedbu intervencije 77.01. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Cilj ove intervencije je potaknuti poljoprivredne proizvođače na sudjelovanje u sustavima kvalitete kako bi se povećala vrijednost proizvoda te zaštitio proizvod s oznakom kvalitete od zlouporabe.

Poljoprivrednici imaju priliku ostvariti potporu u iznosu do 3.000 EUR, s intenzitetom potpore od 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi troškovi su:

  •  troškovi ulaska u sustav kvalitete, sustav ekološke proizvodnje i nacionalni sustav kvalitete
  • godišnji troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete ili sustavu ekološke proizvodnje (prerađivači) ili nacionalnom sustavu kvalitete
  • troškovi kontrole odnosno certifikacije od strane delegiranog tijela

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili registrirani za preradu poljoprivrednih proizvoda u skladu s nacionalnim zakonodavstvom, koji ulaze u:

  • sustav kvalitete za zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalne specijalitete
  • sustav ekološke proizvodnje (isključivo prerađivači)
  • sustav kvalitete “Dokazana kvaliteta”

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 15. siječnja 2024. godine od 12:00 sati do 29. veljače 2024. do 12:00 sati.

Jedan korisnik može podnijeti jedan zahtjev za potporu tijekom jednog natječaja za više različitih proizvoda/sustava kvalitete.

Više o Natječaju pročitajte na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Saznajte na koje se EU natječaje možete prijaviti pomoću EU Kalkulatora.
Loading...