Otvoreno e-savjetovanje: Poljoprivrednicima osigurano 4 milijuna eura potpore za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda
Nacrt Programa podrške poljoprivrednicima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda nastalim od početka 2023. do kraja svibnja 2023. Godine upućen je u postupak e-savjetovanja 26. svibnja 2023. godine.
Radi se o izvanrednoj potpori vrijednoj ukupno 4 milijuna eura, koja će biti isplaćena poljoprivrednim proizvođačima sa štetom prijavljenom u okviru Registra šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura odmah po obradi podataka o prijavljenim štetama.
Cilj Programa je pomoći pogođenim poljoprivrednim proizvođačima te kroz potporu osigurati zadržavanje i nastavak poljoprivredne proizvodnje. 
Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave biljnom proizvodnjom, upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te imaju štetu od prirodnih nepogoda nastalih od siječnja do svibnja 2023. godine prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura, a nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode za koju su prijavili štetu od prirodne nepogode u Registru.
Kroz intervencije novog Strateškog plana 2023.-2027. nastavljaju se i natječaji za obnovu poljoprivrednog potencijala i sufinanciranje police osiguranja poljoprivredne proizvodnje, sve kako bi poljoprivrednici što je moguće lakše prebrodili poremećaje u proizvodnom ciklusu.
E-savjetovanje je otvoreno do 2. lipnja te je  dostupno na poveznici.
Više informacija o navedenoj temi možete pronaći na stranicama Ministarstva poljoprivrede
.
Sve bitne informacije pratite na e-OPG-u!
Loading...