Povećan iznos potpore prijavljenima na mjeru 4.1.1

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preraspodjelu ukupnog iznosa raspoloživih sredstava javne potpore u natječajima za provedbu tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – ulaganja u navodnjavanje na poljoprivrednom gospodarstvu.

Iznos od 1.499.360,76 eura, preostao nakon formiranja inicijalne rang liste za ulaganja u Primorsko-goranskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji, Zadarskoj županiji, Šibensko-kninskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Istarskoj županiji te Dubrovačko-neretvanskoj, prenosi se na alokaciju namijenjenu za ulaganja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Virovitičko-podravskoj županiji, Požeško-slavonskoj županiji, Brodsko-posavskoj županiji, Osječko-baranjskoj županiji, Vukovarsko-srijemskoj županiji, Karlovačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Zagrebu, Međimurskoj županiji, Varaždinskoj županiji, Koprivničko-križevačkoj županiji, Krapinsko-zagorskoj županiji te Zagrebačkoj županiji, čime se ukupna alokacija za ulaganja u tim županijama povećava na iznos od 7.405.525,73 eura.

Ovom izmjenom Natječaja raspoloživa sredstva su dostatna za sve zaprimljene zahtjeve za potporu na ovaj Natječaj te ažurirane rang liste nakon izmjene Natječaja dostupne su na stranicima Ruralnog razvoja.

Također, korisnici se obavještavaju da je kod prethodne objave inicijalnih rang listi za Operaciju 4.1.1 došlo do tehničke pogreške.

“Prilikom dodjele bodova na kriteriju br. 13. “Doprinos ulaganja fokus područjima”, došlo je do izostavljanja jednog (1) boda na poziciji 13.1 “ulaganje doprinosi povećanju učinkovitosti u korištenju vode u poljoprivredi (fokus područje 5A)”, a samim time i do objave pogrešnih podataka”.

Pogreška je u međuvremenu otklonjena, a objavljene su i nove inicijalne rang liste koje također možete pronaći na stranicama Ruralnog razvoja.

Navedene liste su informativnog karaktera te je navedena pogreška uočena na vrijeme i ni na koji način nije imala utjecaj na stvarni redoslijed korisnika kao ni na postupak dodjele potpore.

Sve bitne informacije pratite na e-OPG-u!
Loading...