Poziv na obaveznu izobrazbu poljoprivrednika

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poziva sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražili plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike , proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike da se odazovu na poziv pohađanja obavezne izobrazbe.

Korisnici plaćanja za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja i IAKS mjere obvezni su svake godine završiti izobrazbu ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti u trajanju od najmanje 6 sati.

Prema Pravilniku o o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu, jedan od uvjeta za ostvarivanje potpore je dokaz o završenoj izobrazbi.

Izobrazbe, individualna savjetovanja i demonstracijske aktivnosti koje obavljaju javni i privatni savjetnici su besplatne za korisnike.

Putem Savjetodavna.hr možete pratiti objave održavanja tečajeva u Vašoj županiji i prijaviti se za sudjelovanje uživo ili putem webinara.

Više informacija o navedenom možete pronaći na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Sve bitne informacije pratite na e-OPG-u!
Loading...