Otvorene su nove teme za e-Savjetovanje

U e-savjetovanje pušten je prijedlog Programa potpore za sufinanciranje troškova proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda zaštićenih oznakama izvornosti proizvedenih u Republici Hrvatskoj.

Cilj ovog Programa je nastojati osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava koji sudjeluju u sustavima kvalitete čime se posljedično nastoji zadržati postojeća razina proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenim oznakama izvornosti.

Savjetovanje je otvoreno do 17.09.2023.

Detaljnije informacije o Programu možete pronaći na stranicama e-Savjetovanja.

U e-savjetovanje pušten je i Pravilnik o provedbi intervencija za potporu ulaganjima u primarnu poljoprivrednu proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda iz strateškog plana Zajedničke Poljoprivredne Politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Ovim Pravilnikom utvrđuje se provedba intervencije 73.03. Korištenje obnovljivih izvora energije, intervencije 73.10. Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, intervencije 73.11. Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda i intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Savjetovanje je otvoreno do 26.09.2023.

Detaljnije informacije o Programu možete pronaći na stranicama e-Savjetovanja.

Također, u e-savjetovanje pušten je Nacrt prijedloga Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje 2023. do 2027.godine.

Cilj Programa je zadržati interes proizvođača za proizvodnju šećerne repe i smanjiti negativni trend u sektoru šećera u Republici Hrvatskoj, kako bi se uzgoj šećerne repe zadržao na poljoprivrednim površinama i osigurao rad postojećih preradbenih kapaciteta u Republici Hrvatskoj i osigurala stabilnost opskrbe u prehrambenom lancu.

Program će se provoditi kroz mjeru potpore male vrijednosti poljoprivrednim proizvođačima koji su plodoredom na svome gospodarstvu osigurali sjetvu šećerne repe u godini podnošenja zahtjeva za potporu iz ovoga Programa.

Savjetovanje je otvoreno do 22.09.2023.

Detaljnije informacije o Programu možete pronaći na stranicama e-Savjetovanja.

U e-savjetovanje pušten je Program potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2023. godini.

Cilj Programa je očuvati likvidnost gospodarstava koji se bave proizvodnjom mlijeka, te povećanju obujma proizvodnje i genetskog unaprjeđenja populacije mliječnih krava u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljive mjere za sufinanciranje kroz ovaj program su:

  1. Uzgoj uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka,
  2. Kupovina uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka,
  3. Sufinanciranje troškova sakupljanja i prijevoza mlijeka

Savjetovanje je otvoreno do 18.09.2023.

Detaljnije informacije o Programu možete pronaći na stranicama e-Savjetovanja.
Sve bitne informacije pratite na e-OPG-u!
Loading...