U pripremi novi program potpore za mlade poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je novi program potpore za mlade poljoprivrednike. Naime, trenutno je na e-Savjetovanju otvoren Prijedlog programa potpore za unapređenje uvjeta stanovanja mladih poljoprivrednika za 2024. godinu.

Cilj ovog programa je ponuditi financijsku podršku mladim poljoprivrednicima za kupnju, izgradnju ili rekonstrukciju objekta za stanovanje u ruralnim područjima. Na ovaj se način nastoji potaknuti mlade da ostanu živjeti i raditi na selu, te doprinesu opstanku i razvoju poljoprivrede u tim područjima.

Iznos potpore i prihvatljivi korisnici

Prihvatljivi korisnici su JLS koje su u svojim proračunima osigurale financijska sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.

Krajnji primatelji potpore iz ovog programa su mladi poljoprivrednici do 40 godina starosti koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva.

Ukupno 1 milijun eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske namijenjen je za provedbu ovog programa. Iznos potpore za krajnje korisnike iznosi 100% potpore koju je JLS  dodijelila u skladu s uvjetima iz svog programa.

Provedba i način dodjele potpore

Nadležno tijelo zaduženo za upravljanje i provedbu Programa je Ministarstvo poljoprivrede koje će objaviti Javni poziv. Detaljno će se propisati način podnošenja zahtjeva, rokovi, dokumentacija, kontrola, odobravanje i isplata sredstava, izvještavanje, kontrola na terenu i povrat.

Svoje komentare i prijedloge možete ostaviti na stranicama e-Savjetovanja do 22. ožujka putem poveznice.

Više informacija pronađite na stranicama Agrokluba.
Za više informacija o potporama koje mogu ostvariti mladi poljoprivrednici, javite nam se za savjetovanje na kontakt@e-opg.eu
Loading...