Dalnature
Moja uspješna priča:

Naš OPG je osnovan 2015.god. podizanjem prvog nasada smilja. Nakon nekoliko godina, sadimo i druge ljekovite biljke: ružmarin, kadulju, lavandu Budrovku, lavandu Angustifoliju. Svježe ubrano bilje prerađujemo u eterično ulje i ljekovite hidrolate u vlastitoj destileriji.
2020.god. otvaramo web stranicu: www.dalnature.com
Brand naših proizvoda je Dalnature (dalmatinska priroda). U našem asortimanu imamo eterična ulja od smilja, ružmarina 1, cineol, lavande, kadulje, mirte, lovora i njihove hidrolate.
Macerate od stolisnika, ružmarina, smilja, gospine trave. Sapune od naših eteričnih ulja i mini šampone za ville i kuće za odmor.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Zaljubljenici smo u prirodu. Svakodnevno se uvjeravamo u moć i ljekovitost aromatičnog bilja,njihovih eteričnih ulja i hidrolata.

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Rascijepkanost zemljišta.

Najbolji poslovni savjet

Budite izvrsni!

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

2022. smo prvi put aplicirali na LAG-ovu mjeru i dobili pozitivan odgovor. Sredstva smo uložili u moju edukaciju za fitoaromaterapeuta koju trenutno pohađam. Ona će mi pomoći u razvoju novih proizvoda i proširiti stručno znanje o biljkama i eteričnim uljima. Veći dio sredstava smo uložili u nabavu poljoprivrednog stroja koji nam je ovog proljeća uvelike olakšao obradu tla prilikom podizanja novih nasada smilja, lavande i ruže Damascene.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

I dalje širiti ekološku proizvodnju sa ljekovitim biljkama. Razviti liniju kozmetike temeljenu na našim eteričnim uljima.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Sandra Šestan

Dob

39

Mjesto

Briševo, Zadar

Zanimanje

Nositelj OPG-a Sandra Šestan; Dipl.oecc.; Fitoaromaterapeut (uskoro)

Proizvodnja

Smilje, ružmarin, lavanda Budrovka i Angustifolia, kadulja, matičnjak, ruža Damascena te destilacija lovora i mirte.

Površina

1,2ha

Agro-savjet

Malim koracima doći do cilja!

Loading...