Tvrtko Matijević
Moja uspješna priča:

Od malih nogu oduvijek mi je želja bila da budem sam svoj gazda. Prvo sam krenuo sa poljoprivredom (proizvodnja aronije i žitarica), te sam se 2010. bacio u pčelarstvo; za početak sa 3 košnice.

Danas je taj broj nešto veći te uspješno pčelarim sa 150 pčelinjih društava. Krenuo sam prvo s proizvodnjom meda, peluda i propolisa. Da se razumijemo - nisam ja krenuo s time nego su pčele ovisno o vremenskim uvjetima to proizvodile za mene. Kao poljoprivrednik uvijek me privlačilo nešto novo i uvijek sam bio sklon isprobavanju nečeg novog, tako mi je veliku znatiželju stvorio pčelinji otrov. Razlog je jednostavan: u Hrvatskoj se nitko time nije ozbiljno bavio te sam želio isprobati nešto novo.

2013. je krenula moja ekspedicija s pčelinjim otrovom. Zašto to nazivam ekspedicijom?
Jednostavno zato jer sve što su pričali o tome ništa nije bilo istinito. Od 2013. do 2015. godine kao student agronomije uz samo studiranje na vlastitom pčelinjaku isprobavao sam različite metode sakupljanja pčelinjeg otrova, uz puno padova i truda uspješno sam usavršio tehnologiju koja nije štetna za pčelu a daje nam najkvalitetniji pčelinji otrov na svijetu. Zbog same tehnologije imao sam priliku dva puta gostovati u Bruxellesu te svijetu predstaviti nešto što je najbolje i najkvalitetnije je a iz Hrvatske je.

Asortiman proizvoda kojim nam je trenutno broj jedan su kreme na bazi pčelinjeg otrova, trenutno su zastupljene u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji, te nam je cilj proširiti se i na ostale zemlje Europe i svijeta.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Motivacije je stvaranje nečega što još nije u svijetu napravljeno, i što pomaže ljudima s jako velikim poteškoćama ( multipla, artritis…..)

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Trenutno nam najveći problem u poslovanju stvara izlasci na tržište, odnosno marketing koji je izrazito skup.

Najbolji poslovni savjet

Nikada, ali nikada ne odustaj i budi jedinstven.

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

Jesam, to su bile mjere koje su poticale pčelarsku proizvodnju, ali danas nam trebaju mjere koje će uspješno riješiti probleme marketinga.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Cilj je jednostavan, poznati smo da u svijetu proizvodimo naj kvalitetniji pčelinji otrov, te smo ga izvozili u većinu zemalja svijeta. Sada je cilj da istu tu stvar napravimo s kremama koje u sebi posjeduju pčelinji otrov najbolje kvalitete.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Tvrtko Matijević

Dob

30

Mjesto

Končanica

Zanimanje

Mag.ing.agr.

Proizvodnja

Pčelarstvo, voćarstvo, žitarice

Površina

3.29 ha

Agro-savjet

Nikada, ali nikada ne odustaj i budi jedinstven.

Loading...