Goran Vrabec
Moja uspješna priča:

Sve je počelo iz hobija 2012. godine, no s obzirom na veliki interes kroz 2 godine smo odlučili da to može biti puno više od hobija i obiteljski smo krenuli u proizvodnju chili papričica i preradu u ljute umake. Danas smo najveći proizvođači chili papričica i ljutih umaka u Hrvatskoj, a cilj je da kroz idućih 5 godina proširimo poslovanje na područje EU.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Proizvodnja hrane je težak posao, no neizmjerno zadovoljstvo je kada na kraju dana mogu fizički opipati rezultate rada u obliku chili papričica ili ljutih umaka. Također, povratne informacije i zadovoljstvo kupaca je nešto što me uvijek tjera naprijed.

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Manjak kapitala za rast, birokracija i u zadnje vrijeme inflacija i tržite rada.

Najbolji poslovni savjet

Ne postoji najbolji poslovni savjet jer se ne može svaki savjet primijeniti na svaku industriju jednako. Konstantno praćenje situacije na tržištu, ulaganje u znanje i umrežavanje s drugim poduzetnicima je nešto što je nužno potrebno.

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

Da, koristili smo nekoliko EU mjera koje su bile od velike pomoći, a trenutno planiramo i najveći projekt do sada za koji se nadamo sufinanciranju iz EU fondova.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Trenutno planiramo izgradnju novog pogona za preradu koji bi trebao biti završen kroz idućih 5 godina. Veličina investicije je između 1 i 2 milijuna eura, točne procjene su trenutno nemoguće zbog drastičnih promjena cijena na tržištu.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Goran Vrabec

Dob

38

Mjesto

Igrišće

Zanimanje

SSS Prirodoslovno matematička gimnazija

Proizvodnja

Chili papričice

Površina

10.000 m2

Agro-savjet

Loading...