Zajmovi za obrtna sredstva – otvaranje prijava

Ministarstvo poljoprivrede i HAMAG-BICRO najavili su otvaranje prijava za zajmove iz prvog financijskog instrumenta Strateškog plana. Prijave počinju od 12. travnja u 12 sati.

Prihvatljivi troškovi

Cilj financijskog instrumenta “Obrtna sredstva SP” je povećanje dostupnosti sredstava za mala gospodarstva uz smanjenu kamatnu stopu. Uz pomoć ovih zajmova moguće je financirati obrtna sredstva u poljoprivrednom i prerađivačkom sektoru, odnosno troškove redovnog poslovanja poput pripreme sjetve, proizvodnje, materijala ili trošak zaposlenika.

Iznos zajma

Iznos zajma koji korisnik može ostvariti je od 1.000 do 25.000 eura uz kamatnu stopu od 0,50% i poček do 12 mjeseci. Predviđena alokacija je 6.705.882 eura koja je raspoređena prema intervencijama Strateškog plana.

Raspodjela sredstava prema intervencijama
73.10.FI – Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju – 4.705.882 EUR
73.11.FI – Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda – 1.000.000 EUR
73.14.FI – Razvoj poslovanja u ruralnim područjima – 1.000.000 EUR

Kako se prijaviti

Prijave se zaprimaju online, na internetskim stranicama HAMAG-BICRO-a. Zahtjevi za pojedinu vrstu Intervencije (vrstu ulaganja) zaprimat će se do iskorištenja predviđene alokacije za tu vrstu Intervencije. Uvjeti svih programa i popis potrebne dokumentacije za prijavu mogu se pronaći na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Više informacija možete pronaći na stranicama HAMAG-BICRO-a.
Ako se želite prijaviti za ovaj zajam, javite nam se za savjetovanje i pripremu Vašeg projekta na kontakt@e-opg.eu
Loading...