Započela isplata preostalog iznosa izravne potpore i IAKS mjera
Započela je isplata preostalog iznosa izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja. Na račune poljoprivrednika uplaćuje se preostali dio potpore za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje, mlade poljoprivrednike i Mjeru 13 – Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima, ukupno vrijedan 149,8 milijuna eura.
Temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2022. godini, poljoprivrednicima će se kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja ove godine isplatiti više od 370 milijuna eura.
Sukladno dinamici odobravanja u ožujku i travnju ove godine nastavit će se isplate proizvodno vezanih potpora (tov junadi, krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće i povrće, šećerna repa, krmno proteinski usjevi), potpora za osjetljive sektore (maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače, izvorni i zaštićeni kultivari) i preostale IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 11 Ekološki uzgoj, Mjera 14 Dobrobit životinja).
Više informacija možete pronaći na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju na sljedećoj poveznici:
https://www.apprrr.hr/zapocela-isplata-preostalog-iznosa-izravne-potpore-i-iaks-mjera/
Sve relevantne informacije pratite na našoj web stranici e-OPG !
Loading...