Izmjene Pravilnika o provedbi intervencije 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje

Objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi intervencije 76.01. Osiguranje poljoprivredne proizvodnje, a najvažnije promjene se odnose na definiciju predmeta osiguranja te dvostruko financiranje.

Proširena je definicija predmeta osiguranja i usklađena je s propisima o zdravlju životinja. Drugim riječima, to znači da je jedan Jedinstveni broj gospodarstva (JIBG) ili Jedinstveni registarski broj objekta (JRBO) sada vezan samo za jednu Identifikacijsku karticu gospodarstva (IKG).

Nadalje, dodan je članak o dvostrukom financiranju kako bi se spriječilo da se isti troškovi financiraju iz javnih sredstava Hrvatske i fondova EU.

Važno je napomenuti da se kod registracije novih objekata ne može registrirati više od jednog subjekta. Odnosno, jedan JRBO može vezati samo za jedan IKG. Isto tako, subjekti registrirani prije stupanja na snagu Zakona o zdravlju životinja dužni su se uskladiti s njegovim odredbama u roku od 6 mjeseci.

Podsjećamo, uz pomoć ove potpore mogu se financirati prihvatljivi troškovi premije osiguranja do 70% iznosa premije osiguranja. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a maksimalan iznos potpore po korisniku je 75.000 EUR godišnje.

Više informacija pronađite na stranicama Ruralnog razvoja.
Saznajte na koje se natječaje možete prijaviti uz pomoć EU Kalkulatora.

Loading...