Otvoren natječaj za sufinanciranje uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura
Ministarstvo poljoprivrede je 29. ožujka 2023. godine, otvorilo Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstva za provedbu Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu.
Natječaj je otvoren do 17. travnja 2023. godine, a sredstva za provedbu Programa osigurana su iz Državnog proračuna u iznosu od 212 357 eura (1,6 milijuna kuna).
Cilj Programa je podržati znanstveno-istraživačke ustanove u aktivnostima koje doprinose opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.
Prihvatljivi korisnici su znanstveno istraživačke institucije koje uspostavljaju pokusna polja za navodnjavanje poljoprivrednih kultura u 2023. godini i koje su na dan objave Javnog poziva upisane u Upisnik znanstvenih organizacija sukladno Pravilniku o Upisniku znanstvenih organizacija i Upisniku visokih učilišta.
Prihvatljive aktivnosti za potporu u okviru provedbe Programa su priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura te ostale aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog sustava za navodnjavanje.
Svi detalji o Javnom pozivu se nalaze na sljedećoj poveznici:
Javni poziv za podnošenje Zahtjevn za dodjelu sredstva za provedbu Programa sufinanciranja uspostave
Dodatne upite je moguće postaviti slanjem elektroničke pošte na agroekologija@mps.hr.
Sve relevantne informacije o natječajima pratite na našoj digitalnoj platformi na sljedećoj poveznici:
www.e-opg.hr
Loading...