OPG Filip Prša
Moja uspješna priča:

Proizvodnju je započeo moj otac 80-ih godina prošlog stoljeća. Isprva smo se bavili ratarstvom i u manjoj mjeri stočarstvom. Trenutno obrađujemo malo manje od 10 hektara, te se bavimo ratarstvom, svinjogojstvom i uzgojem kikirikija te crvenog kukuruza.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Ljubav prema prirodi, biljkama i tom poslu. Također i dinamičnost proizvodnje. Poljoprivreda mi nikada nije bila posao, to je stil života. S takvim pristupom ispunjavanje obaveza je mnogo lakše, a kad se ljubav prema poslu nadopuni obrazovanjem postižemo maksimalni prinos i kvalitetu proizvoda.

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Glavne prepreke u proizvodnji su klimatske neprilike. Sve veći je utjecaj klimatskih promjena, i time je prilagodba sve teža. Međutim za sada uspijevamo zadržati korak s trendovima i minimalizirati gubitke.

Najbolji poslovni savjet

Znanje je ključ uspjeha, samo ljubav prema poslu nije dovoljna. Potrebno je stalno pratiti trendove kako naša proizvodnja ne bi zaostala i postala neprofitabilna.

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

Nismo, ali imamo u planu prijavu.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Planiramo izgradnju svinjogojske farme većeg kapaciteta te modernizaciju mehanizacije. Također planiramo povećanje proizvodnje u svim djelatnostima kojim se bavimo.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Filip Prša

Dob

20

Mjesto

Kutovi, Virovitičko-Podravska županija

Zanimanje

student poljoprivrede

Proizvodnja

Ratarstvo, svinjogodstvo i proizvodnja kikirikija

Površina

10ha

Agro-savjet

Ići svojim putem, bez obzira na mišljenja drugih.

Loading...