OPG Grčević
Moja uspješna priča:

Naše gospodarstvo postoji d 1986. Godine kada smo kupili prvu kozu za vlastite potrebe. Na uzgoj koza i proizvodnju sira odlučili smo se sasvim slučajno jer smo željeli da se naša djeca hrane zdravo i kvalitetno. Kako se do tada nismo bavili poljoprivredom mi smo to prihvatili i počeli bez ikakvog iskustva i znanja učeći na vlastitim pogreškama. U netaknutoj prirodi na obali rijeke Kupe registrirali smo našu mini siranu i krenuli sa proizvodnjom kozjeg sira. Sireve koje proizvodimo ostaju tek nekoliko dana na policama jer za domaćim i kvalitetnim proizvodima danas je velika potražnja, a dugogodišnjom proizvodnjom i kvalitetom stekli smo i mnoge kupce po cijeloj Hrvatskoj. Kupci rado kupe proizvod na našem OPG-u jer žele vidjeti gdje se to radi i da li je zaista to naš proizvod. Nalazimo se na „Cesti sira Zagrebačke regije“ i Nosioci smo znaka „Mlijeko hrvatskih farmi“ a sirevi su dobitnici mnogih zlatnih priznanja. Od sireva proizvodimo polutvrdi kuhani jer to se pokazalo kao najtraženiji proizvod. Po želji taj sir može biti dimljeni ili sa dodatkom. Svaki kupac može po želji odabrati dodatak siru (kopar, vlasac, ljutu papriku, biber , med ….) Sireve dostavljamo u Zagreb prema dogovoru. Osim sira može se naručiti i svježe kozje mlijeko koje ne sadrži nikakve konzervanse te kozju sirotku. Od travnja do kolovoza sezona je jaretine koja se isto dostavlja prema dogovoru.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Najveća motivacija je ta da proizvedemo hranu za koju znamo odakle dolazi.

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Glavne prepreke kod OPGa koji je registriran je velika papirologija koju moramo dnevno ispunjavati i time smanjujemo vrijeme koje moramo potrošiti na brigu oko našeg blaga tj koza..

Najbolji poslovni savjet

Da se ne predajemo kod svakog problema jer hrana će uvijek trebati i ljudi se sve više okreću domaćim proizvođačima

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

Iskoristili smo nekoliko mjera iz EU. Mjere su nam puno pomogle i nadamo se da ćemo se moći javiti još na neku od mjera EU.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Planovi su nam da povećamo broj koza te napravimo kušaonu na gospodarstvu.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Sanja Grčević

Dob

Mjesto

Gradec Pokupski, Pisarovina

Zanimanje

Proizvodnja

Kozji sirevi, mlijeko i jaretina

Površina

Agro-savjet

Loading...