Ilija Jurić
Moja uspješna priča:

Od oca sam naslijedio OPG koji ove godine slavi 20 godina, a time se obiteljski bavi već više od 40 godina. Cijelog života sam bio u tome iako sam završio medicinsku školu i fakultet medicinske radiologije. Moja strast prema uzgoju drugačijih biljaka i otkrivanju novih okusa je trajala oduvijek, kroz odrastanje sam uvijek pomagao roditeljima u plastenicima. Prepoznao sam potrebu tržišta za mikropovrćem, jestivim cvijećem i egzotičnim biljem, a s obzirom da je Hrvatska turistička zemlja shvatio sam da je to niša za mene, ali i druge proizvođače koji žele slijediti moj put.

Motivacija za bavljenje poljoprivredom

Ljubav prema poljoprivredi, a dodatnom motivacijom smartam dobivenu nagradu za Najboljeg mladog poljoprivrednika 2022.godine.

Glavne prepreke s kojima se suočavam u poslovanju i proizvodnji

Smatram da su neke od glavnih prepreka vremenske neprilike, administrativne prepreke pogotovo u početku poslovanja te manjak edukacije u područjima pisanja poslovnog plana i marketinga.

Najbolji poslovni savjet

Najbolji poslovni savjet koji sam dobio bio je: Samo kreni! Dobio sam ga od jedne svoje kolegice kojoj sam govorio o svojoj ideji i tada sam imao niz pitanja i nedoumica u glavi. To me nekako ohrabilo i dalo mi je motivaciju da krenem te da u hodu rješavam sve prepreke na koje naiđem.

Jeste li korisnici EU mjera? Da li su Vam EU mjere pomogle u poslovanju?

Ostvarili smo potporu iz tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”, a sredstva smo uložili u sušaru. Svakako smatram da nam je mjera uvelike pomogla u našem poslovanju.

Planovi za razvoj poljoprivrednog gospodarstva

Neki od daljnih planova razvoja našeg gospodarstva su distribuirati proizvode na more i otoke. Planiramo i kolaboraciju s jednom craft pivovarom. Do jeseni nam je u cilju razviti webshop naših proizvoda i učiniti ih dostupnima i za male korisnike.

OSOBNA KARTA

Ime i prezime

Ilija Jurić

Dob

31

Mjesto

Luka, Vrbovec

Zanimanje

Inženjer medicinske radiologije

Proizvodnja

Microgreens, presadnice povrća, ljekovito, začinsko i egzotično bilje, stevija i jestivo cvijeće

Površina

2,5 ha plastenika i 1 ha zemlje

Agro-savjet

„Ako si malen, pronađi ciljanu tržišnu nišu za određene (specifične) proizvode!“

Loading...